Jayh maakt soundtrack Soof 2

Jayh heeft in samenwerking met Amsterdam SoundSystem de soundtrack gemaakt voor Soof 2. Het dansbare nummer heet 'Jodge Me Niet'. De bijbehorende videoclip werd eerder door Dan Karaty in RTL Boulevard geprimeurd en is vanaf vandaag in zijn geheel te zien.

Dan Karaty heeft een speciale choreografie bedacht voor het nummer van Jayh, de zogenaamde 'Soof Shuffle'. De cast van Soof 2 (o.a. Lies Visschedijk, Fedja van Huet, Achmed Akkabi en Daan Schuurmans) leerde de shuffle van hem en hun interpretatie daarvan is terug te zien in de videoclip. De videoclip zelf zit als een rode draad verweven in de film.

Over de film
Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing lijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?

Soof 2 is ontwikkeld en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films in samenwerking met RTL Entertainment en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Dutch Filmworks verzorgt de distributie. Soof 2 is, net als Soof 1, geschreven door Marjolein Beumer. De regie is in handen van Esmé Lammers.

Over Jayh
Jayh brak in 2005 door bij het grote publiek met het nummer "Wat wil je doen" samen met The Partysquad, maar een eigen project liet nog even op zich wachten. Pas in 2008 kwam Jayh met zijn debuut EP/Album genaamd Jayh.nl. Dit was de officiële start van zijn carrière. Hierna volgde vele samenwerkingen met onder anderen Lange Frans, Dio, Willie Wartaal, Reverse, The Partysquad en recentelijk met Broederliefde, Ronnie Flex.
 
In 2014 kwam Jayh met het nummer "Mooie dag" wat een enorm succes bleek. De video is inmiddels meer dan 10 miljoen keer bekeken en heeft de status dubbel platina al enige tijd gepasseerd. Op dit moment scoort Jayh een grote hit met ‘Ballon’ samen met SBMG en Broederliefde. Daarnaast is Jayh druk bezig met het afronden van zijn nieuwe album dat voor dit najaar gepland staat.