Jonge generatie hiphop artiesten verenigt zich in NEW WAVE

Jonge generatie hiphop artiesten verenigt zich in NEW WAVE

Op 10 april presenteert een grote groep jonge Nederlandse rappers, zangers en producers het gezamenlijke album 'New Wave' in de grote zaal van Paradiso. De plaat is onder grote belangstelling in tien dagen opgenomen op Waddeneiland Schiermonnikoog. Op dit album staan Ronnie Flex, Jonna Fraser, Lil Kleine, Bokoesam, Idaly, Lijpe, SFB, D-Double, Ares, Afriki en Cartiez Paris op producties van Ramiks, Monsif, Spanker, Krankjoram, Jack Chiraq en Garrincha.

//www.youtube.com/embed/t2072BnKRrg

Het idee voor 'New Wave' komt van platenlabel Top Notch en is mede mogelijk gemaakt door de Buma Music Academy. Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur om de muziekles weer terug op de middelbare school te brengen in een boeiende en eigentijdse vorm. De eerste twee weken van februari werd Schiermonnikoog overspoeld door een nieuwe generatie hiphop artiesten. In deze 'snelkookpan' is keihard gewerkt, zijn bijzondere combinaties ontstaan en is een veelheid aan uiteenlopende tracks gemaakt: van straatraps tot potentiele pophits. Of zoals De Correspondent hun reportage kopte: 'Let maar op: de volgende hiphopsensatie komt van Schiermonnikoog'.

Het proces gedurende deze koude februaridagen dagen is geheel vastgelegd door hiphopplatform Puna.nl. Dit resulteert in aanloop naar de release in een vierdelige documentaire die via Youtube zal worden verspreid. Ook zijn er op het eiland meerdere teaservideo's geschoten van tracks die soms amper een etmaal oud waren. Ook deze clips zullen de komende weken verschijnen.

//www.youtube.com/embed/1l9g7MsSdvU

Op 10 april wordt 'New Wave' gepresenteerd in de grote zaal van Paradiso. Op uitnodiging van het fameuze hiphopfeest Bassline geven alle betrokken artiesten acte de présence, waarna iedereen welkom is om tot diep in de nacht verder te feesten tijdens de clubavond. Iedereen die naar dit releasefeest komt krijgt een fysiek exemplaar van 'New Wave'.

Hollands' trots, streetwear brand en winkel Patta werkt aan een uniek New Wave-shirt. Van de hand van creative director Vincent van de Waal (tevens designer van de befaamde Bassline posters) komt gear waar we nu nog even niets van willen verklappen. Op 4 april zal dit beschikbaar komen, onder meer via patta.nl.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het album. Tracks worden afgemaakt, afgemixt en gemasterd. Op de definitieve tracklist is het dus nog even wachten. Artiesten die je kunt verwachten, in ieder geval op 10 april in Paradiso zijn: Ronnie Flex, Jonna Fraser, Lil Kleine, Bokoesam, Idaly, Lijpe, SFB, D-Double, Ares, Afriki, Cartiez Paris, Ramiks, Monsif, Spanker, Krankjoram, Jack Chiraq en Garrincha.

DUS!

10 April
Topnotch presents New Wave
Paradiso Grote Zaal
Zaal open: 20:30 uur
Aanvang: 21:30 uur (na afloop New Wave gaat Bassline verder)
Tickets: 12,50 excl. lidmaatschap
Gratis: New Wave cd voor de eerste 500 bezoekers
Voorverkoop start maandag 9 maart via http://www.ticketmaster.nl/event/144047