Kempi & The Alchemist releasen vinyl EP

Kempi & The Alchemist releasen vinyl EP

Patta en Top Notch presenteren op 2 april het resultaat van een unieke samenwerking tussen twee legendes. De Eindhovense rapper Kempi en de Amerikaanse topproducer The Alchemist hebben in een week tijd een EP gemaakt die in beperkte oplage enkel op vinyl verschijnt. Deze Rap N Glorie EP is een initiatief van Hollands’ trots, streetwear brand en winkel Patta. Vanaf 2 april zijn online en in de Patta winkel tevens unieke Rap N Glorie shirts verkrijgbaar. Deze shirts zijn van de hand van creative director Vincent van de Waal, die tevens het indrukwekkende coverbeeld schoot.

Beluister hier nu al de eerste track van de EP:

//www.youtube.com/embed/hUtc3376bd0

De legendarische Amerikaanse producer The Alchemist brak eind jaren ‘90 door met zijn unieke producties. Hij produceerde onder meer voor Nas, Schoolboy Q, Mobb Deep, Rick Ross, Joey Bada$$, Lil Wayne, Action Bronson, Raekwon en Earl Sweatshirt. Alchemist is de officiele DJ van Eminem. Een jaar geleden was hij voor enkele Europese show op dit continent. Kempi schreef die periode veel op instrumentals van deze held. Via zijn vrienden van Patta werd het contact gelegd. The Alchemist wilde met liefde werken aan nieuwe muziek met Kempi. Deze bijzondere week in de hoofdstad werd vastgelegd door Puna, dat de komende tijd enkele beelden zal delen.

Van alle tracks die in deze week zijn gemaakt, zijn de beste vier uitgekozen voor een unieke 12” vinyluitgave; de ’Rap N Glorie’ EP. Naast een vlammende Kempi op rake soulvolle beats, horen we ook een gastbijdrage van Willem (The Opposites) en Kempi’s broertje Klemma. Op de B-kant van de 12” hoor je de instrumentals van The Alchemist. De ’Rap N Glorie’ EP verschijnt op zaterdag 2 april met dezelfde avond een goed feest met Nederlands tintje tijdens BBQ in Bitterzoet.