Lil Kleine eerste Nederlandse rapper met twee #1 albums

Lil Kleine eerste Nederlandse rapper met twee #1 albums

 Lil Kleine is de eerste Nederlandse rapper die twee keer een nummer 1 album heeft. Nadat debuutalbum WOP vorig jaar van niets op #1 binnenkwam is het ook met opvolger ALLEEN gelukt om binnen te komen op de hoogste positie in de Nederlandse Album Top 100. Daar blijft het niet bij, Lil Kleine is ook de nieuwe #1 met het nummer ‘Krantenwijk’. Na vijf weken is ‘Despacito’ van Luis Fonsi van deze troon gestoten.

 Vorige week vrijdag, op dag van release, stond het complete album ALLEEN in de Spotify top 25. In de Single Top 100 is dit nog eens stevig over gedaan met alle elf liedjes binnen de top 40. Op dag van release luisterden een record-aantal luisteraars naar het nieuwe album van Lil Kleine, samen goed voor ruim 2.3 miljoen streams. In de eerste 7 dagen zijn de tracks op ALLEEN meer dan 14 miljoen keer gestreamd. Deze maand is Lil Kleine op Spotify door 1.9 miljoen unieke luisteraars gestreamd. Dit is een all time record voor een Nederlandstalige artiest. In Vlaanderen is ALLEEN vandaag binnen gekomen op #3 (#4 België algemeen).
 
Het complete album ALLEEN van Lil Kleine in de top 40 van de Single Top 100:#1 Krantenwijk
#3 Alleen
#8 Halen en Trekken
#10 Liegen Voor Jou
#13 Succesvol
#14 Kleine Jongen
#15 Commotie
#17 Volume
#21 Vliegtuig
#24 Nooit Meer / Ooit Weer
#32 Wat Een Tijd Om Te Leven
 
 
Op 20 februari 2016 kwam Lil Kleine ook al binnen op #1 met zijn debuutalbum WOP en single Niet Omdat Het Moet. De tracks op WOP zijn in ruim een jaar tijd bijna 75 miljoen keer gestreamd op Spotify.