Lil Kleine overhandigt gouden album WOP aan Staatssecretaris

Lil Kleine overhandigt gouden album WOP aan Staatssecretaris

Donderdagmiddag heeft Lil Kleine op het Haagse Binnenhof een gouden album overhandigd aan Staatssecretaris Martin van Rijn. De bewindsman scoorde zijn eerste Top 50 hit met zijn woorden over Drank & Drugs in de Tweede Kamer. Deze zogenaamde ‘skit’ staat op het debuutalbum ‘WOP’ van rapper Lil Kleine.

//www.youtube.com/embed/HVsJVSpfFjw

Natuurlijk kreeg de rapper zelf ook een gouden plaat voor WOP. In minder dan drie weken tijd is het album meer dan 20.000 keer verkocht. Vooral streaming platforms droegen bij aan dit succes. Alleen al op Spotify in Nederland zijn de elf tracks op WOP meer dan twintig miljoen keer beluisterd.

Maar hier blijft het niet bij. Single Niet Omdat Het Moet ft. Ronnie Flex is in dezelfde periode platina gegaan, het equivalent van 30.000 verkochte exemplaren. De spectaculaire videoclip bij het nummer is al bijna tweeënhalf miljoen keer bekeken. Lil Kleine kwam zowel met zijn album als deze single op #1 binnen in de GfK Top 100. Records in Nederland van Marco Borsato en Justin Bieber gingen ondertussen uit de boeken.

Om de gouden status van WOP te vieren presenteert Lil Kleine per direct de videoclip van het nummer ‘Goud’, gefilmd in één lange take op de dag van zijn release. Op dit moment tourt Lil Kleine langs uitverkochte popzalen door het land.