Lil Kleine releast op 12 februari debuutalbum WOP

Lil Kleine releast op 12 februari debuutalbum WOP

Lil Kleine releast op 12 februari zijn album WOP. Eén van de meest succesvolle en veelbesproken artiesten van 2015 heeft de afgelopen maanden met Ronnie Flex en Drank & Drugs-producer Jack $hirak aan zijn debuutplaat gewerkt. Het resultaat zal tijdens de TOPDOWN tour door het hele land te horen zijn. Naast Ronnie Flex is SFB rapper Frenna te horen op ‘WOP’. Van het maakproces van dit album is een documentaire geschoten. Bekijk nu het eerste deel in deze reeks.

//www.youtube.com/embed/kArYzJZwJ-Q

WOP is in zijn geheel geproduceerd door Jack $hirak. “Het is belangrijk dat je je in de studio op je gemak voelt”, legt Lil Kleine uit. “Je moet geen schaamte voelen en iemand bij je hebben waarvan je kritiek accepteert. Hij zegt me wanneer het kut is en wanneer we op de juiste weg zijn. Samen hebben we echt een album gemaakt; een geheel.”

Sinds het album New Wave en het succes van gezamenlijke singles Zeg Dat Niet en Drank & Drugs werken de Amsterdamse muzikale rebel Lil Kleine en zijn goede vriend Ronnie Flex aan veel nieuwe muziek. Dit resulteert nu in WOP van Lil Kleine. Later dit jaar zal het tweede soloalbum van Ronnie Flex het licht zien.

Het WOP avontuur begint binnenkort met de eerste single sinds Drank & Drugs van dit succestrio. Binnenkort volgt de radioprimeur en zie je een spectaculaire video bij dit nummer. Vanaf 12 februari zijn deze single en het album WOP te streamen op Spotify en de andere streaming kanalen. Het album wordt tevens op iTunes en zal fysiek beschikbaar zijn via Bol, Media Markt of de platenzaken. Zaterdag 13 februari begint de uitgebreide poppodiumtour TOPDOWN van Lil Kleine.

Tracklist WOP
1. Mist & Regen
2. Bericht
3. Bel Me Op
4. Stripclub
5. Zoveel
6. Niet Omdat het Moet
7. Zonder Reden
8. [SKIT]
9. 1, 2, 3
10. Zeg dat Niet (Jack $hirak remix)
11. Goud

De muzikale rebel belooft tijdens zijn tour een drie uur durende show. Ronnie Flex reist mee als special guest. In enkele steden zijn daarnaast ook surprise acts te verwachten. De tournee begint in P60 in Amstelveen en eindigt op 2 april op het poppodium 013 in Tilburg. Tussendoor is hij te zien in ondermeer Tivoli Vredenburg in Utrecht (4 maart), Paard van Troje in Den Haag (11 maart) en Paradiso Amsterdam (18 maart). De kaartverkoop gaat hard en enkele shows zijn al uitverkocht.

Lil Kleine kijkt terug op een overdonderend 2015. Drank & Drugs beheerste niet alleen in de hitlijsten het gesprek van de dag. Mede door de controversiële clip werd het nummer ook in de Verenigde Staten en Zweden opgemerkt en gecoverd. In de eerste zeven weken na de lancering werd de clip van Drank & Drugs maar liefst 10 miljoen keer bekeken, terwijl de teller nu ruim op het dubbele aantal staat. Kleine was Neerlands op één na meest gestreamde artiest op Spotify en stond op festivals als Lowlands, Appelsap en Solar. Begin dit jaar won Lil Kleine met New Wave de prestigieuze Popprijs.