Plan nu je Noorderslag route of stel je tv-recorder in

Plan nu je Noorderslag route of stel je tv-recorder in

Zaterdag is het weer tijd voor het jaarlijkse Noorderslag festival. Hét showcasefestival dat mede bepaalt hoe jouw concertjaar en festivalzomer eruit zal komen te zien. Hier een overzicht van onze tips voor de avond en nacht in de Groninger Oosterpoort, plus details over de televisie uitzending voor de thuisblijvers. Check hier het blokkenschema.

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest
20:30 uur Foyer Grote Zaal
Deze week stelden we je al voor aan Thijs en zijn band. Nu kun je hem ook in het eggie zien. Wel op tijd binnen zijn dus.

Surinaams Goud
21:00 uur Grote Zaal
2015 was een prachtig jaar voor Surinaamse muziek. Mede dankzij successen van Kenny B, Typhoon en natuurlijk de Sranan Gowtu reeks. Vrijdag opnieuw een te gekke thema-uitzending van RTL Late Night en zaterdag vieren we het 'Surinaamse goud' in de Oosterpoort met onder meer Kenny B, Edgar “Trafassi” Burgos, Ronnie Flex, Oscar Harris, SBMG, Sabrina Starke, Bokoesam en Gallowstreet.

Dazzled Sticks
22:00 Binnenzaal
De bijzondere combinatie van Tjeerd "Dazzled Kid" Bomhof en Junte "Sticks" Uiterwijk leverde al een ijzersterk album op. Maar live zijn ze zo mogelijk nog beter. Dansbaar, grappig, scherp en muzikaal, maak dit mee! 

//www.youtube.com/embed/U0BwIqRdxno

Sef
23:30 Binnenzaal
Na Dazzled Sticks zie je in dezelfde Binnenzaal het optreden van one-man-band Sef. Hoe dat eruit ziet? Hier alvast een impressie. Volgens velen een must meemaak! Afgelopen jaar bracht hij zijn nieuwe album In Kleur uit, scoorde de Megahit met Toch Houdt Ze Van Mij en speelde op diverse podia en festivals. 

Sevn Alias
23:45 Bovenzaal
Na Sef kun je nog een stukje meepakken van Sevn Alias die met Ma3lish, Kifesh, een sicke Pickup Sessie, een tape en diverse sessies en features veel indruk maakte de afgelopen maanden. 

Kenny B
00:40 Kleine Zaal
Daarna door naar de Kleine Zaal voor de grote Kenny B. De ster van 2015 behoeft natuurlijk geen enkele introductie meer. Al is het wel goed om te weten dat hij na dat bizarre jaar een nog sterkere liveset in petto heeft. Niet te missen natuurlijk

Fresku
01:45 Grote Zaal
Zorg dat je zaterdag niet te vroeg vlamt want tegen tweeën zul je nog enigszins rechtop moeten staan voor een vlammende show van Fresku in de Grote Zaal. Lintwormen, kreeften, bitchboys, brieven, littekens, sukkels , kutkoppen en twijfels... ze zullen allemaal langs komen. 

Zaterdag zendt NPO3 urenlang Noorderslag uit voor de thuisblijvers. Van 22:25 - 02:05 uur kun je lui vanuit bank of bed genieten van diverse optredens.