Nieuwe Typhoon film, muziek, optredens en video

Nieuwe Typhoon film, muziek, optredens en video

Nu zou je na twee uitverkochte HMH shows even rustig aan kunnen doen, maar dat is zo niet Typhoon. De Zwolse artiest en zijn titanenband stomen gewoon door in 2016. Te beginnen aanstaande zaterdag met de documentaire Blues en Blessings door goede vriend en regisseur Herb Alphonso.

Voor de film volgde Alphonso jarenlang Typhoon met het succes van het album 'Lobi Da Basi', maar bovenal Glenn de Randamie. Juist de zware en zoekende jaren vóór de doorbraak werden vastgelegd. De documentaire is op 27 februari te zien vanaf 22:20 uur op NPO3.

Maar er is meer filmnieuws. Zo hebben Typhoon en filmmaker Ivan Barbosa samengewerkt aan een indrukwekkende korte film. Het thema van de film is de opener ‘We Zijn Er’ op Lobi Da Basi. Het is een associatieve tekst en song die in de film wordt gevisualiseerd; de reis van een slaaf, gespeeld door Typhoon zelf. De clip is opgenomen op Kaapverdië, dat een belangrijke rol speelde in de Trans-Atlantische slavenhandel. De premiere van de video vindt plaats op 14 maart in de grote zaal van Paradiso tijdens de avond Roofstaat, die in het teken staat van de Nederlandse overzeese geschiedenis. Typhoon en Ivan Barbosa worden voorafgaand kort geïnterviewd.

Maar er is ook nieuwe muziek. Voor het initiatief Live at Red Bull Studios werkte Typhoon samen met de groep Kuenta i Tambú, bekend van hun opzwepende Caribische klanken. Het resultaat ‘Don't Wanna Behave’ is vanaf 4 maart te horen via iTunes en de streaming kanalen.

Tot slot mogen we een aantal nieuwe live-bevestigingen met je delen. Zo speelt Typhoon in België een aantal shows samen met de Vlaamse jazz-pianist Jef Neve.

17 maart - Vrijstaat Oostende
20 maart - Leuven Jazz
15 april - Ancienne Belgique Brussel
(meer data zullen volgen)

Dan staat er nog een ander optreden in Ancienne Belgique te Brussel op 28 mei. Dat betreft een uitwisseling met de Amsterdamse Melkweg. Die avond spelen onder meer Typhoon en Rico & Sticks - #OpgezwolleTotNu.

Deze zomer speelt Typhoon ook nog een aantal festivals in Nederland. De aftrap is tijdens Paaspop in Schijndel.

Lobi.