Nixon presenteert debuutalbum ‘Tout Se Passe Comme Prévu’

Nixon presenteert debuutalbum ‘Tout Se Passe Comme Prévu’

Vandaag brengt Nixon zijn eerste album ‘Tout Se Passe Comme Prévu’ uit, waarvan eerder de twee singles ‘Demain’ en ‘Yes’ uitkwamen.     

De jonge Brusselse artiest benadrukt zijn muzikale diversiteit op zijn eerste album: “Zang- en dramalessen en het songwriten voor andere artiesten heeft voor mij veel deuren geopend om me muzikaal breder te laten verkennen. Dat is de reden dat het schommelt tussen harde rap en zang op mijn album. Het is een mix van verschillende gevoelens en ervaringen die ik heb meegemaakt tijdens het albumproces.”

 ‘Tout Se Passe Comme Prévu’ staat voor ‘Alles Verloopt Zoals Gepland’ in het Frans: “Alles verloopt zoals gepland maar niet zonder zorgen! Zoals te zien is op de hoes, heb ik een vermoeid gezicht. Het is een trieste observatie en een vraagteken over het zijn van een jonge, gekleurde man in een westerse samenleving waar je helaas twee keer zoveel moeite moet doen om er te komen! Ik wilde dit reflecteren op de cover van mijn debuutalbum”.
 
Nixon, echte naam, Ibrahima Kalil Soumare, is een energieke muzikant, die risico’s durft te nemen en te innoveren. Op zijn twaalfde begon de rapper met muziek maken.  In 2010 maakte Nixon deel uit van het collectief Lejeune, opgericht door rapper Krisy. Met het collectief bracht de rapper verschillende  projecten uit. Zo nam Nixon deel aan een reeks LeJeune-video’s waaronder 'Yes I do’ en het concept 'Can I Kick it?'. Dankzij het succes van de muziek, mocht hij in 2012 het voorprogramma doen van Youssoupha(FR) in de Ancienne Belgique. In het proces, bracht hij twee singles uit: 'MacGyver' en 'Grindin', naar aanleiding van zijn mixtape, genaamd 'L.I.F.T.' (Life Is Fucking Trippy).


Tracklist  ‘Tout Se Passe Comme Prévu’

1. C'est La Vie
2. Demain
3. Nouveauté
4. Bloody
5. Emseralda
6. Sa pristi
7. Yes
8. Ouhhh
9. Dollaz
10. Ride
11. Mayday
12. Free
13. Feelings
14. Encore

Tout Se Passe Comme Prévu is te horen alle digitale kanalen: https://Nizzynix.lnk.to/toutse...