Palio Superspeed Donkey pakt aandacht met hun debuutalbum

Palio Superspeed Donkey pakt aandacht met hun debuutalbum

'A Funny Sunrise', het debuutalbum van Palio Superspeed Donkey, ligt sinds vrijdag 23 januari in de winkel. En dat men op het album zat te wachten is wel te merken aan de aandacht die de jonge band geniet! In dit artikel vind je recensies en interviews betreft Palio Superspeed Donkey en hun gloednieuwe plaat.

"De jeugdige onschuld lijkt compleet verdwenen: betere composities, sterker spel en meer een eigen smoel. Het tempo is drastisch gedaald, gitarist/componist Willem vond ook de plaatjes van The Beatles in de kast van zijn vader en zanger Sam kleurt diens songs nog mooier rauw in, als een jong neefje van Paul McCartney." zegt Willem Jongeneelen in zijn recensie voor OOR.

In de Volkskrant geeft recensent Menno Pot het album 3 van de 5 sterren. "A Funny Sunrise heeft de juiste attitude. Dat telt."

Niels Steeghs, van KindaMuzik, omschrijft de muziek van Palio Superspeed Donkey als 'ronkende jongehondenrock': "Natuurlijk sluiten de teksten nog altijd aan bij de leeftijd van de jongens. Dat tekent juist de ronkende jongehondenrock van dit kwartet. Al zou je dit bijna vergeten doordat de rauw klinkende vocalen van zanger Sam Vermeulen opvallend volwassen klinken."

CJP nam Palio Superspeed Donkey, "één van de beste rockbands van Nederland", mee naar het theaterstuk 'De Tien Geboden' om ze aan de hand van die tien geboden eens te ondervragen. Dat leverde een aantal leuke inzichten in de levens van gitarist Willem, drummer Camiel, zanger Sam en bassist Ruben op. Je leest het hier terug.

Namens FOK! had 'dekatophetspek' een gesprek met bandlid Willem.

Zaterdag 24 januari was de band te gast bij het radioprogramma 'That's Live' op 3FM. Het optreden dat de jongens daar deden is gefilmd en hieronder te bezichtigen.

//www.youtube.com/embed/CyU_HXHvlpY
//www.youtube.com/embed/FWTxm5vlgBc
//www.youtube.com/embed/wj7Kf2Rd-MM
//www.youtube.com/embed/xrIh9kl92II

De foto's in dit artikel zijn gemaakt tijdens het instore optreden dat de band op zondag 25 januari in platenzaak Concerto deed.

Op 13 februari verschijnt 'A Funny Sunrise' ook op vinyl.