Debuutalbum Palio Superspeed Donkey

Debuutalbum Palio Superspeed Donkey

Op 23 januari verschijnt bij Top Notch het langverwachte debuutalbum 'A Funny Sunrise' van Palio Superspeed Donkey. Vandaag wordt het eerste nummer van de plaat al gedeeld, zo is vanavond vanaf 22:00 de single 'Obi-One' te beluisteren in 3voor12 Radio op 3FM.

Ruim twee jaar geleden verscheen de debuut-EP 'Wateramp' bij Top Notch, waarna Willem, Sam, Ruben en Camiel onder meer op festivals Great Wide Open, Noorderslag, Paaspop en De Wereld Draait Buiten hebben gestaan. Een groot succes voor de band dus. Maar waar de liedjes op de EP nog leunden op Britse Indie-invloeden, is 'A Funny Sunrise' veel meer Amerikaans-Europees.

“De plaat is langzamer. Het tempo is echt gehalveerd en er is veel langer over nagedacht... en zo klinkt het ook. Muzikaal zijn we heel erg gegroeid.” ~ Willem

Anderhalf jaar lang hebben de vier aan de liedjes geschreven, geschaafd en nagedacht over de sound. Samen met Michel Schoots (Urban Dance Squad) startte de band begin dit jaar de pre-productie om in de loop van 2014 'A Funny Sunrise' op te nemen. Schoots produceerde eerder het succesvolle album van labelgenoten Mozes and the Firstborn (2013).

Voor het artwork, de vormgeving, fotografie en video's heeft de band samengewerkt met fotograaf Nick Helderman. Een bekende van de bandleden met een gigantisch portfolio die als artdirector fungeerde. De hoes van 'A Funny Sunrise' is getekend door Floor van het Nederend en voor de video's werken de jongens samen met Jeroen Dankers.

“Het heeft allemaal lang geduurd. Ik hoop dat mensen dat gaan horen. Nu hebben we vooral zin om veel te spelen!” ~ Camiel

Vanavond kun je dus al genieten van de single 'Obi-Wan', en binnenkort verschijnt er ook een video bij track. Zin gekregen om Palio Superspeed Donkey live te zien? Dan kan dat op de volgende momenten:

  1. 12 maart Zwolle - Hedon
  2. 13 maart Amsterdam - Bitterzoet
  3. 14 maart Rotterdam - Rotown
  4. 4 april Hoogeveen - TamboerPop