Paul Sinha releast vrijdag debuutalbum ‘Niet Zomaar’

 Paul Sinha releast vrijdag debuutalbum ‘Niet Zomaar’

Aanstaande vrijdag 28 april verschijnt het debuutalbum van zanger en producer Paul Sinha (Deventer, 1996). De release van het album ‘Niet Zomaar’ werd afgelopen vrijdag bekend gemaakt in De Wereld Draait Door. De albumsampler is nu te beluisteren. 

//www.youtube.com/embed/jSEjWg7et6Q

Aan het album van dit Deventer talent gingen enkele singles vooraf, met Van Jou als meest recente, die ook te horen was in het televisieprogramma.  Aan ‘Niet Zomaar’ werkten onder meer Anouk, Giocatori, producers Reverse, Ramiks en Tom Ferro mee. Daarnaast is een groot deel van het album zelf geproduceerd. “Met dit album laat ik zien wat ik in huis heb, mijn persoonlijke groei, mijn leven en wie ik ben als mens en artiest. Ik hoop dat mensen ook mijn ambities erin horen, dat dit is wat ik doe en voor gemaakt ben. Maar het belangrijkst is dat ik hoop dat heel veel mensen van mijn muziek zullen genieten en me volgen deze zomer en komen kijken bij de shows.” Op 3 juni staat Paul Sinha in Paradiso te Amsterdam, de kaartverkoop is per direct gestart.


PAUL SINHA - NIET ZOMAAR
01. Loco 4 Love
02. Alles Wat Jij Zegt
03. Weekje Tenerife
04. Doe Wat Ik Doe
05. M’n Beste Ik
06. Van Jou
07. Aardbei-blond
08. Bij Jou
09. Geef Het Back
10. Liever Blijf Je Hier
11. 7 Dagen
12. Aandacht (met Giocatori)
13. Catfish
14. Als Wij Dat Samen Doen
15. Zegen Vol Gevaar
16. Soms Moe (Interlude)
17. Nu Gaan
18. Niet Zomaar (Outro)


In de zomer van vorig jaar werd bekend dat Paul Sinha zich aansloot bij Top Notch. Paul begon op jonge leeftijd met het schrijven van tracks. Eerst als rapper, maar de laatste jaren ligt de focus meer op zang en productie. Zijn persoonlijke teksten combineert Paul Sinha (zeg: “sinna”) met dansbare producties. De afgelopen tijd stond Paul Op Noorderslag, de 3FM Awards, On Stage en Paaspop. De komende tijd bespeelt hij diverse festivals en poppodia. 

Op zijn zestiende deelt Paul Sinha zijn eerste tracks en besluit hij mee te doen aan een talentenjacht, die hij wint. Hij komt al snel in contact met Purp (Burak Sagir) en na een aantal samenwerkingen besluiten de twee hun krachten te bundelen en ontstaat er het duo Vans ’n Purp. Samen beginnen ze een studie aan de Herman Brood academie en brengen ze een EP uit. Na een periode van samenwerking gaan de twee nu solo. Bij Paul maakt het rappen steeds vaker plaats voor zang, ook duikt hij dieper in het produceren van beats en is hij vaak verantwoordelijk voor het geheel van zijn songs.