Postume verzamelaar Armand samengesteld door leden van The Kik

Postume verzamelaar Armand samengesteld door leden van The Kik

Op 8 april verschijnt de postume verzamelaar ‘Armand’ van de eind vorig jaar overleden artiest. ‘s Landsch hardnekkigste protestzanger schreef en componeerde in de afgelopen vijftig jaar maar liefst elf solo-studioalbums, bracht tientallen singles uit en speelde honderden zo niet duizenden malen in Nederland en daarbuiten. Dave von Raven en Marcel Groenwegen van The Kik doken in het rijke oeuvre voor deze ultieme compilatie uit het werk van Armand. Het compleet remastered resultaat verschijnt digitaal, op cd en op vinyl.

Armand begon in bands als de Splendour Boys, de Shannon Boys en Les Gilets maar ging al snel solo. In de zomer van 1967 brak hij door met het nummer ‘Ben Ik Te Min’, dat een jaar eerder op plaat verscheen. Met deze single stond hij veertien weken in de Top 40. Armand streed tegen de kruisraketten, het drugsbeleid, het grootkapitaal maar bovenal de burgerlijkheid. In 1998 speelde de toen 52-jarige voor het eerst en met veel succes op Lowlands. In 2012 deed hij dat nog eens dunnetjes over tijdens het optreden van The Kik.

Samen met deze band nam Armand in 2015 een album op met oud en nieuw materiaal uit zijn rijke oeuvre. “Een album met al die liedjes waar de meeste mensen niet naar luisteren,” zei hij er destijds zelf over. Dit jaar verschijnt tevens een biografie over Armand van de hand van Marcel Groenwegen. Op 10 april zou Armand zeventig zijn geworden. Dit jaar is tevens het 50-jarig jubileum van Ben Ik Te Min.

Plato
Plato LP
Bol
Bol LP
iTunes

//www.youtube.com/embed/XgWnf9cts_I