Puna viert 10-jarig bestaan met grote en nieuwe namen

Puna viert 10-jarig bestaan met grote en nieuwe namen

Op 4 november verschijnt een Puna-compilatie met nieuwe tracks van onder meer Frenna & Emms, Hef, Sevn Alias, Anbu Nevlo, Cho & Ares, Jozo en RayFuego. Met op 6 november een bijbehorende feestelijke presentatie in de drie zalen van Melkweg Amsterdam viert Puna.nl de Nederlandse hiphop en het tienjarig jubileum van het platform.

“Met deze compilatie willen we benadrukken wat er op dit moment gaande is met Nederlandse hiphop”, zegt Thomas Abera, een van de oprichters van Puna. “Veel van deze namen zijn ooit begonnen op Puna.nl. Het feit dat ze nu mee willen werken aan deze compilatie, waarmee we onze verjaardag vieren, laat zien hoezeer ze dat nog steeds waarderen.” Tegelijkertijd benadrukken de oprichters dat ze nooit hadden verwacht dit jubileum te mogen vieren. “Hiphop was nog nooit zo populair. Het is al jaren groot, maar nu wordt het ook zichtbaar voor de mainstream. Voor ons gaat het natuurlijk gewoon om goede muziek, daarom vieren we onze verjaardag met muziek en een goed feest.”

De 10 jaar Puna compilatie is bewust een mix van grote namen en opkomende talenten. Deze mix is altijd de basis geweest van het platform; een plek waar je de nieuwste hits checkt, maar net zo goed een jong talent leert kennen. Abera: “Het is te gek om na al die jaren te merken dat het voor veel artiesten een doel op zich is geworden om op Puna.nl te komen. Dan kan hun week niet meer stuk. Wij nemen dat heel serieus door duidelijke keuzes te maken en dingen te posten waar we in geloven.” 

In tien jaar Puna hebben de oprichters de scene zien veranderen. “Rappen is een baan geworden, je kunt hier je geld mee verdienen. Dat maakt dat de scene zich ook op andere vlakken is gaan professionaliseren. Dat geldt ook voor ons. Wij begonnen als studenten en runnen nu een bedrijf dat draait om hiphop”, aldus Abera. “Die professionaliteit, maar tegelijkertijd het plezier en de veelzijdigheid van hiphop zul je ook zien en horen in de Melkweg.” Tijdens het avondvullende programma, dat in drie zalen tegelijk plaats gaat vinden, zullen onder meer Broederliefde, Jonna Fraser, Hef, Cho, SFB, Great Minds en Ronnie Flex acte de présence geven. Er zijn nog tickets verkrijgbaar via Melkweg.