Rico & Sticks maken themesong 3FM Serious Request 2017

Rico & Sticks maken themesong 3FM Serious Request 2017

‘Breng het samen’van Rico & Sticks is het themalied van 3FM Serious Request 2017. Dat werd gisteren bekend gemaakt in de uitzending van De Wereld Draait Door (BNNVARA). De single is vanaf nu te horen op NPO 3FM en is overal te downloaden en te streamen. Alle opbrengsten van de track gaan naar 3FM Serious Request 2017. Van 18 tot en met 24 december voert NPO 3FM actie om verscheurde families in conflict- en rampgebieden weer samen te brengen.

Met de track vieren Rico & Sticks de kracht van familie:

“Je gezin, je familie, je naasten. Via bloed of via gelijkgestemdheid zijn ze bij en met je. Je neemt ze wellicht voor lief (het is: iets voor lief nemen of iets is vanzelfsprekend), omdat ze altijd in je corner zijn. Jazeker, in de welbekende goede en slechte tijden. Soms zie je ze tijden niet, maar het zit altijd goed. De liefde is er. In onze track ‘Breng het samen’ willen we dan ook vieren dát ze er altijd zijn. Want zo vanzelfsprekend als dat lijkt, is het voor veel mensen niet.”

Stille ramp: breng ze weer samen 

Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflict- en rampgebieden als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.


3FM Serious Request
Met de jaarlijkse inzamelingsactie van NPO 3FM zet de radiozender sinds 2004 elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In 2016 bracht de actie 9.257.000 euro op om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. Alle edities van 3FM Serious Request hebben tot nu toe in totaal 96.2 miljoen euro opgebracht.