XITE VJ Salma in Suriname!

XITE VJ Salma in Suriname!

XITE VJ Salma ging op een muzikale reis naar Suriname om daar de sfeer te proeven van het Zuid-Amerikaanse land. En ze ging niet alleen! Samen met MC Fit en Edgar Burgos van Trafassi werd het een onvergetelijke reis.

"Het was heel leuk om naar Suriname te gaan! Ik ging samen met MC Fit en Edgar Burgos, en tijdens onze reis heb ik leren "boeken". Mocht je niet weten wat dat is: een soort schuren in het Surinaams. Ik ben toen ook "geboekt" door Edgar, wat best wel een ding was en een beetje ongemakkelijk"

Naast het "boeken" heeft Salma ook nog traditioneel Surinaams leren dansen, wat haar zwaarder viel dan verwacht. Opvallend ook dat er elke dag een partybus door de straten rijdt! Hoe cool is dat? Salma omschrijft het als een bus met open dak en keiharde muziek, waar mensen helemaal los gaan en schreeuwen.

Tijdens haar muzikale reis komt Salma er ook achter dat de muziek in Suriname heel divers is: "Er wordt veel Westerse muziek gedraaid in Suriname! Dat had ik echt niet verwacht. Ik dacht eigenlijk dat ze veel meer originele Surinaamse muziek zouden draaien".
Naast dat het vooral een muzikale reis was, heeft Salma samen met Edgar en MC Fit ook het binnenland van Suriname bezocht, waar ze best wel schrok van de tegenstellingen met de grote stad.

De volledige aflevering van Salma in Suriname is nu terug te kijken op YouTube!

//www.youtube.com/embed/KEkj1qg3W5E