Schiermonnikoog dag #6 - NEW WAVE

Schiermonnikoog dag #6 - NEW WAVE

Tien dagen achter elkaar met een heleboel rappers en producers op één plek schrijven en tapen. Dat is waar deze dagen op Waddeneiland Schiermonnikoog om draaien. En dan maar zien wat er uit komt. Een verslag van dag #6.

Het was vandaag kliekjesdag. In meerdere opzichten. Team Patta zorgde gisteravond voor een belachelijke turn up. Maar what goes up, must come down. Voor sommigen was die downfall ergens op, onder of achter een bank midden in de nacht. Anderen hielden het vol tot tien uur 's ochtends. Maar de klap kwam, hoe dan ook.

Het was er de dag ook naar, een asgrauwe regendag. Het vertrek van Ronnie Flex, Lil Kleine, Team Patta, Lentini, Reverse, Jack Chiraq, Ramiks, Memru, Bokoesam, Idaly en Garrincha is ook al zo'n klap. Wat is er gestreden de afgelopen dagen en wat hebben we een zieke tracks staan.

Team Nindo kwam vandaag langs voor een inspectie. Ze namen Bokoesam mee, maar niet voordat ze nieuwe muziek hebben geluisterd en het eiland rondgefietst hebben.

Maar er is ook goed nieuws! Uit een nachtelijke brainstorm met alle artiesten is een naam voor dit project gekomen. We hadden al verklapt dat er wordt gesproken over een releasefeest, merchandise en een exclusieve fysieke cd. Dan kunnen we nu ook wel vertellen dat dit geen EP'tje wordt, maar een heel album. En de naam? NEW WAVE! We kunnen hier wel alle interpretaties en betekenissen gaan delen, maar laat iedereen vooral zijn eigen interpretatie houden. NEW WAVE dus...op volle vaart richting die release.

Dat betekent wel dat we nu niet kunnen verslappen met het maken van die killertracks. Er is dan ook versterking ingeroepen en wel van Arnhemmer Afriki. Misschien heb je zijn EP wel gecheckt, of in ieder geval de killer track met Kempi. Ah, tijd voor het eten. Kliekjes dus.

//www.youtube.com/embed/tEwXNyzB9u8

Ondertussen is Spanker in alle stilte enorm lekker aan het produceren. SFB is keihard aan het knallen. D-Double is op stoom en producer Monsif zit ook dikke beats te tikken. Maar een speciale shout out gaat vandaag naar Lijpe. Wat is die gekke mocro aan het beulen in de booth, niet normaal. Hij loopt rustig de studio's af op zoek naar de beat die hem pakt en vervolgens maakt hij de productie helemaal koud.

@lijpee x @aressicpark

A video posted by Top Notch (@topnotchnl) on

Dat inspireert want zo is Ares opgestaan als producer en staat die collab al flink in de steigers. Het nieuws over Lijpe blijft ook niet hangen op het eiland want Big2 hing vandaag al aan de telefoon en stuurde gelijk een productie waarmee Lijpe op dit moment aan het boksen is.

We importeren nu ook beats van het vasteland. Lijpe aan het tapen met Papa Paulus op een productie van Big2!

A photo posted by Farid Benmbarek (@faridbenmbarek) on

En morgen? Morgen maken we een huifkartocht over het eiland… geen grap. Blijven volgen dus.

#NewWave