Sef is Wakker en In Kleur

Sef is Wakker en In Kleur

Op 15 mei verschijnt ‘Wakker’ de eerste track van het nieuwe album van Yousef Gnaoui oftewel Sef. Voor de video bij deze single heeft Sef zelf de regie gevoerd van een bijzonder kleurrijke clip. Geen wonder, het tweede album van deze Amsterdamse mc heet ‘In Kleur’ en zal na de zomer verschijnen. Op 25 juni geeft Sef een showcase in Paradiso. Dit is een unieke kans om als eerste het nieuwe materiaal te horen. De kaartverkoop van Sef in Paradiso is per direct gestart.

Twee jaar geleden verklapte Sef al de titel van zijn nieuwe album, dat toen al flink in de steigers stond. “Inmiddels staat de tracklist op slot. Ik ben eigenlijk alleen nog een aantal nummers aan het afmixen en dan is het af.” De release van ‘In Kleur’ staat na deze zomer gepland. Maar nu eerst tijd voor single ‘Wakker’. Sef: “Wakker is een van de eerste nummers die gemaakt zijn voor dit project, en meteen al dacht ik dat dit ook de eerste moest zijn die ik zou delen. Het klonk ook direct als een albumopener. Het album gaat qua sound een heleboel kanten op, zelfs binnen nummers. Ik wilde graag een georganiseerde chaos neerzetten; een afspiegeling van wat mij inspireert. Dit nummer is een goed voorbeeld daarvan denk ik.”

“Zolang het maar fris en kleurrijk klinkt”

Na een periode zonder nieuwe muziek, vindt Sef één nieuwe track niet voldoende. Daarom komt ‘Wakker’ als maxi-single uit, samen met de tracks ‘De Wave’ en ‘Pijn’. “Ik heb met deze plaat geprobeerd om zoveel mogelijk op mijn intuïtie af te gaan. Als iets goed voelt, dan is het ook goed. Zolang het maar fris en kleurrijk klinkt.”

Voor de clip bij ‘Wakker’ besloot Sef de touwtjes in eigen handen te nemen. “Net als in de muziek wilde ik graag mijn invloeden toonbaar maken en meerdere dingen op een hoop gooien: Afrikaanse fotografie, rapshit, kleur. Ik ben gaan uitbeelden wat ik voor me zag als ik naar de muziek luisterde.”

Bekijk nu al de teaser van de video. Het geheel verschijnt samen met de maxi-single op 15 mei via iTunes, Google Play en de streaming platforms.

A video posted by Top Notch (@topnotchnl) on