Sef op 24 maart zonder pardon terug met ‘Excusez Moi’

 Sef op 24 maart zonder pardon terug met ‘Excusez Moi’

Op 24 maart brengt Sef zijn nieuwe album ‘Excusez Moi’ uit, gevolgd door een tour vol nieuwe muziek. De tour start een dag later al in TivoliVredenburg Utrecht en eindigt op 22 april in Paradiso Noord te Amsterdam. Op 17 februari verschijnt de nieuwe single ‘Goed Genoeg’. Op het nieuwe album staan bijdragen van Bokoesam, Faberyayo, Glen Faria, Aafke Romeijn, Dio en Yung Nnelg.

Sinds de release van zijn vorige album ‘In Kleur’ werkte Sef aan een opvolger. “Ik wilde niet ingewikkeld gaan doen en had een duidelijk idee: ik ga schrijven tot ik tien goede liedjes heb en die komen op het album. Het idee was eerst zelfs om helemaal geen gastbijdragen  te vragen. Maar gedurende het proces ontstaan er liedjes waar je mensen op hoort of graag bij betrekt. Uiteindelijk heb ik gisteren nog op het laatste moment Faberyayo gevraagd voor een soort outro. We delen een studio, het zou ook gewoon heel raar zijn om hem niet op dit album te horen. En het nummer met Glen Faria kwam uit een gezamenlijke sessie.”

Eind vorig jaar werd Sef vader van zijn eerste kleine. Met het nummer ‘Welkom’ bereidt hij, de dan nog ongeboren Aziz, voor op deze wereld en roerige tijden. Sef: “Verder echoot hij wel door in een aantal nummers, maar met ‘Welkom’ had ik voor nu alles gezegd dat  ik wilde. ‘Excusez Moi’ betekent voor mij sorry zeggen dat ik op dit album precies ga doen wat ik wil. Eigenlijk dus juist geen pardon. Ik verexcuseer me niet, maar heb tien liedjes gemaakt waar ik hartstikke trots op ben en die samen mijn nieuwe album vormen.”

De afgelopen jaren heeft Sef zich enorm ontwikkeld op live-gebied. Van een mc met dj, via een band tot een one-man-band compleet met uitgebreide lichtinstallatie. Voor zijn nieuwe tour gaat Sef op pad met collega-artiest Falco Benz. “De nummers lenen zich door de stevige funk er goed voor om er live nog meer uit te halen”, aldus Sef. ”De oude nummers wil ik dan ook in een nieuw sausje gieten. Live wordt het echt weer een hele nieuwe ervaring. Bij het maken van de nummers hield ik er in mijn achterhoofd al rekening  mee hoe we dat op het podium zouden spelen.” 

Tourdata:

25-03 TivoliVredenburg Utrecht (Feestival)

https://www.tivolivredenburg.n...

31-03 Rotown Rotterdam
https://www.rotown.nl/agenda/s...

14-04 Merleyn Nijmegen
https://www.doornroosje.nl/eve...

16-04 Paard van Troje Den Haag
http://www.paard.nl/event/Sef-...

22-04 Paradiso Noord Amsterdam
http://www.ticketmaster.nl/eve...