Spanning WK Dammen 2016 om te snijden

 Spanning WK Dammen 2016 om te snijden

Dezer dagen strijden de Nederlanders Jan Groenendijk (18) en Roel Boomstra (23) om de Wereldtitel dammen 2016. De titelstrijd is afgelopen zaterdag van start gegaan in Groningen. Roel staat op dit moment vóór met 4-2. ( Overwinning = 2 punten, Gelijkspel = 1 punt). Vandaag is de vierde partij in Groningen. Morgen hebben de jongens een rustdag en donderdag wordt het spel hervat in Wageningen. Vandaag presenteren we een video waarin rapper Ronnie Flex met Jan en Roel de damsport naar de scholen brengt.

Vorige week bezochten Jan en Roel samen met Ronnie Flex een basisschool in Den Haag, de stad waar de Wereldtitel dammen eindigt. Een leerling speelde een potje dammen tegen Ronnie en alle kinderen kregen een speciaal dambord, ontwikkeld voor de jeugd rond om de Wereldtitel dammen 2016. Met als doel de jeugd weer aan het dammen te krijgen. Jan en Roel zijn zelf ook begonnen met dammen als schoolgaande kinderen.

2016 is een bijzonder jaar voor de damsport, want voor het eerst sinds Harm Wiersma in 1984 wereldkampioen werd, krijgt Nederland weer een nieuwe titelhouder. In samenwerking met YoungCapital presenteert Top Notch deze unieke strijd om de felbegeerde wereldtitel.

In de eerste partij om de Wereldtitel dammen 2016 sloeg Roel toe met een knappe overwinning. In de tweede wedstrijd leek Jan terug te slaan met verrassende zetten en ingewikkelde combinaties maar wist het niet af te ronden, waardoor het spel eindigde in een gelijkspel. In de derde wedstrijd behaalde Roel een voordeeltje maar slaagde er niet in te winnen, waardoor het wederom in remise eindigde. Jan en Roel spelen in totaal 12 wedstrijden. Om te winnen moet je minimaal drie overwinningen hebben behaald.

De strijd om de Wereldtitel dammen 2016 krijgt enorm veel aandacht. Zo zaten Jan en Roel bij De Wereld Draait Door, Het NOS Jeugdjournaal, Het NOS Journaal, en werden geportretteerd in diverse landelijke en regionale kranten. Er is sprake van een heuse dam-hype, precies het doel van de finalisten, de dambond en de partners.

Meer info: http://wereldtiteldammen.nl/pers-media/