Stoff und Schnaps van Lil Kleine en Ronnie Flex nu ook een Duitse hit

Stoff und Schnaps van Lil Kleine en Ronnie Flex nu ook een Duitse hit

Ruim twee maanden na de release van de Duitstalige ‘Drank & Drugs’ is het nummer de Top 50 binnen geknald. Op de Duitse Spotify is het nummer inmiddels naar een 24e plek geklommen met ruim 3,5 miljoen streams. Stoff und Schnaps, zoals het nummer in het Duits heet, wordt maar liefst 150.000 keer per dag gestreamd en is op Youtube al ruim 3,5 miljoen keer bekeken. In oktober gaan beide heren naar onze Oosterburen voor een promotieronde en televisiebezoek.

Lil Kleine: “Je weet natuurlijk nooit wat zo’n vertaling gaat doen. Wij stapten ook maar gewoon in dit avontuur. Maar nu blijkt dat zelfs in ons Duits dit nummer gewoon een superhit is. Ik ben heel erg trots op dit succes en kan niet wachten om die kant op te komen.”

Na Jan Smit en Rudi Carrell zijn het nu onze eigen Lil Kleine en Ronnie Flex die in het Duits scoren. Van een Nederlandstalige hit is het nummer nu dus ook een Duits succes geworden. En dat nadat Amerika, België en Zweden al kennis maakten met het nummer en zelfs Denemarken is gevallen voor hun charme. Twaalf maanden geleden stond Drank & Drugs in Nederland al 23 weken in de hitlijst en sinds afgelopen vrijdag is ook Duitsland aan de beurt. Of zoals ze daar zeggen: “Nichts hat mehr Charme als von Holländern ins Deutsche übersetzte Kulturprodukte” of “Stoff, Schnaps, Sex mit Bäumen—Der beste Deutschrap-Partytrack des Monats kommt aus Holland”. Trouwens, de making of en bloopersvideo bleek een regelrechte internethit.

//www.youtube.com/embed/_aEZkFPwPwA

qLil Kleine geeft vrijdag 30 september zijn grootste concert ooit in de Heineken Music Hall (HMH) in Amsterdam. Hier zal hij uiteraard ook zijn nieuwe single ten gehore brengen. Met deze show zet één van de meest succesvolle en ook besproken artiesten van dit moment een volgende stap in zijn carrière. Na de zeer succesvolle TOPDOWN Tour langs de bekendste poppodia van Nederland was er nog veel vraag naar een show. Het succes van deze tour en de release van VAKANTIE hebben ertoe geleid dat hij nog een Grand Final doet. 

De HMH is voor Lil Kleine, die zelf ook uit Amsterdam komt, een logisch, maar ook spannend vervolg: “We hebben tijdens de tour een drie uur durende show gedaan die zo succesvol was, dat we hebben besloten dat ik nog een Grand Final doe in de HMH! Ik ga nog niks zeggen over de show zelf, maar het wordt echt mega dik!".
De show is voor alle leeftijden en tickets zijn verkrijgbaar via www.lilkleine.nl