The Kik met nieuw album op tour

The Kik met nieuw album op tour

The Kik is terug met een nieuwe single, een nieuw album en een nieuwe tour. Op 13 januari verschijnt, in samenwerking met Excelsior Recordings, Stad & Land, hun meest persoonlijke en geraffineerde plaat tot nu toe. Op 12 januari 2017 begint de tour van The Kik in Tivoli de Helling, daarna gaat de bekendste Nederlandstalige bietband langs stad en land. Vandaag worden tevens shows in Rotterdam (Nieuwe Luxor - 13 januari) en Amsterdam (Paradiso - 19 januari) bekend gemaakt. Meer data zullen volgen.

"Stad & Land is een plaat die we nooit gemaakt hadden als we de afgelopen zes jaar niet hadden meegemaakt. Maar als ik erover nadenk geldt dat natuurlijk voor elke plaat..." aldus voorman Dave von Raven. In hun eigen studio nam de band een bonte verzameling nummers op waarin zowel de ontwikkelingen op muzikaal gebied als op persoonlijk vlak doorklinken. Op Stad & Land ontdoet The Kik zich van ieder eventueel keurslijf en presenteren ze zich meer dan ooit als zichzelf; soms frivool, dan weer breekbaar. Stad & Land is een openhartige plaat over volwassenwording. Het album is net als de voorganger geheel door The Kik zelf geschreven waar invloed en inspiratie door hun opgedane theater ervaring hoorbaar is

Stad & Land is opgenomen in de Rotterdamse PAF! Studio, voorheen de oefenruimte van The Kik. Vorig jaar werd de ruimte door Dave en technicus Marcel Fakkers (voorheen The Madd) omgebouwd tot een heuse studio. Hier namen ze onder meer al platen met Jerry Hormone’s Ego Trip en Black Marble Selection op.

In 2012 debuteerde The Kik met het album Springlevend, in 2014 gevolgd door ‘2’. Samen met Armand (1946 - 2015) nam The Kik  in 2015 een album op met oud en nieuw materiaal uit zijn rijke oeuvre. “Een album met al die liedjes waar de meeste mensen niet naar luisteren,” zei hij er destijds zelf over. Dit jaar verschijnt tevens een biografie over Armand van de hand van Marcel Groenwegen van The Kik.

Vanaf morgen is de nieuwe single ‘Mooie Meid’ te streamen en te downloaden via de bekende platforms. Nu al is de clip te zien op Youtube. Hieronder de eerste tourdata, meer volgen:

12/1/2017
Tivoli - de Helling, Utrecht

13/1/2017
Nieuwe Luxor, Rotterdam

19/1/2017
Paradiso, Amsterdam