Thijs Boontjes en Roxeanne Hazes releasen moordballade

Thijs Boontjes en Roxeanne Hazes releasen moordballade

Vanaf vandaag is de nieuwe single van Thijs Boontjes Dans- en Showorkest overal te beluisteren. Voor ‘Ballade van de Moord’ werkt de band samen met Roxeanne Hazes. Samen waren ze vanmorgen met een compleet strijkkwartet bij Domien op 3FM, om de heuse moordballade te primeuren. Het gloednieuwe nummer is vanaf nu op alle digitale kanalen te beluisteren. Na het weekend volgt een even spannende videoclip geschoten in een notoire Amsterdamse seksclub. 

Foto door Lois Cohen
Styling door Indiana Roma Voss.


Moordballades vormen een genre op zich, dat al sinds de zeventiende eeuw bestaat. Het zijn vaak generaties doorgegeven liedjes, die door talloze muzikanten worden uitgevoerd. Voor ‘Ballade van de Moord’ duiken Thijs Boontjes en Roxeanne Hazes echter in een gloednieuwe zaak. In de videoclip die maandag verschijnt, wordt dit nog eens visueel versterkt in een prikkelende setting. 

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest is een Nederlandstalige rock-’n-rollband rondom Noord-Hollander Thijs Boontjes. Thijs speelt in de band van Douwe Bob, waarmee hij ook mee was naar het Songfestival. Met zijn eigen formatie bracht hij vorig jaar de Ambiance EP uit, met daarop de hit ‘Alleen Naar de Kermis’. 

Voor ‘Ballade van de Moord’ vroeg Thijs Boontjes aan labelgenote Roxeanne Hazes om de vrouwelijke rol op zich te nemen. Het resultaat is een unieke track; een combinatie van spannende country, slepende blues en een heel Hollands poplied. Op dit moment legt Roxeanne de laatste hand aan haar nog naamloze solo-debuutalbum dat vóór de zomer bij Top Notch verschijnt. In maart is ze te zien en horen tijdens de vijf uitverkochte Holland Zingt Hazes avonden in de Ziggo Dome. Thijs Boontjes Dans- en Showorkest komt na de zomer met het langverwachte debuutalbum.

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest & Roxeanne Hazes - Ballade van de Moord

Spotify: http://bit.ly/balladevdmoord 
iTunes: http://bit.ly/balladevdtune
Deezer: http://bit.ly/balladevddeez
Apple Music: http://bit.ly/balladevdapp