Top Notch en YoungCapital presenteren Wereldtitel dammen 2016 in Nederland

Top Notch en YoungCapital presenteren Wereldtitel dammen 2016 in Nederland

Begin december strijden de Nederlanders Jan Groenendijk (18) en Roel Boomstra (23) om de Wereldtitel dammen 2016. Daarmee is het een bijzonder jaar voor de damsport, want voor het eerst sinds Harm Wiersma in 1984 wereldkampioen werd, krijgt Nederland weer een nieuwe titelhouder. In samenwerking met YoungCapital presenteert Top Notch deze unieke strijd om de felbegeerde wereldtitel. 

Van 3 tot en met 18 december spelen Jan en Roel twaalf wedstrijden op verschillende locaties in het land. De eerste vier dagen vindt de wedstrijd plaats in het Van Swinderen Huys in Groningen, daarna verhuizen de heren met hun dambord naar het stadhuis van Wageningen, waarna het spectaculaire slot wordt gespeeld in Den Haag. De openingswedstrijd in Den Haag zal plaatsvinden in het politieke hart van het land, de Eerste Kamer. Rondom de wedstrijden worden allerlei unieke randactiviteiten georganiseerd.

//www.youtube.com/embed/OSZUQznNumE

Ook gaan de jonge damtalenten binnenkort op stap met Ronnie Flex en ter introductie is er een filmpje geschoten waarin Noah’s Ark’s Jiggy Dje Jan en Roel introduceert. Bekijk het filmpje hier.Kees de Koning: "Vorig jaar raakte ik geprikkeld door het verhaal van Jan Groenendijk, die schijnbaar uit het niets ineens kans maakte om de jongste Wereldkampioen dammen van de wereld te worden. Dammen heeft misschien niet het stoerste imago, maar is ontzettend goed voor je ontwikkeling en brein. Het is een sport voor zij die het laatste gekozen werden bij gym, maar later misschien wel de grootste stappen maken. Wij willen als Top Notch deze unieke finale tussen twee jonge Nederlandse wereldsterren ondersteunen en iedereen laten zien hoe leuk de damsport is. Hoe je met doorzettingsvermogen en een uitzonderlijk talent in iets georganiseerds als de sport ook uit het niets kan doorbreken en de beste kunt worden. Dit is de toekomst, de new wave van de damsport.“

Check voor meer informatie: www.wereldtiteldammen.nl