Top Notch releast R&B mixtape van nieuwkomer Afriki

Op vrijdag 10 oktober verschijnt bij Top Notch de ‘Zij Wild’ mixtape van zanger Afriki. De R&B plaat wordt voorafgegaan door single en video ‘Wifey’ met een gastbijdrage van rapper Kempi. Zojuist verscheen op Puna.nl een korte reportage over Afriki, de tape en de samenwerking met fenomeen Kempi.

//www.youtube.com/embed/z5uINojPYV4

Afriki (23) is geboren in Congo. Op zijn negende verhuisde hij naar Arnhem. Als tiener begon hij te rappen, om uiteindelijk al zingend te landen bij zijn liefde voor r&b. Verwacht op de mixtape een hedendaagse variant, met elektronische soundscapes, trippy beats in combinatie met zelfverzekerde teksten en knappe composities.

De mixtape is geproduceerd door productietalenten Nika Iwan en Jack The Cool Cat. Alles is opgenomen in de nachtelijke uurtjes in een wooncomplex in Arnhem waar EDM-producers en Afriki’s team elkaar ontmoette. Een combinatie van drank, wiet en wilde nachten resulteert in een heel eigen sound en thematiek.

Lang zou de tape geen enkele gastbijdrage kennen, maar voor Kempi werd een uitzondering gemaakt. De Eindhovenaar sprong op de track ‘Wifey’ en maakte er een anthem van. Afriki heeft in eigen stad een eigen movement onder de naam Milian Music, waarmee zelf ook videoclips en artwork wordt gemaakt.

Op 8 oktober zie je de video van ‘Wifey’ op het Youtube kanaal van Top Notch. Twee dagen later is de ‘Zij Wild’ mixtape digitaal verkrijgbaar en te streamen.