Top Notch & Rotterdam Unlimited presenteren Sranan Gowtu 22 juli in de Doelen

Top Notch & Rotterdam Unlimited presenteren Sranan Gowtu 22 juli in de Doelen

De zomer vraagt om een goed Surinaams feest tijdens ROBIN Rotterdam Unlimited. Net als twee jaar geleden presenteren Top Notch & Rotterdam Unlimited een muzikale avond gevuld met oude én jonge legendes van Surinaamse komaf. Bandleider Edgar Burgos (Trafassi) laat zich vergezellen met gastbijdragen van Oscar Harris, Aptijt, Master Blaster, Sukru Sani en vele anderen. Op woensdag 22 juli is het zo ver. Vanaf 20:15 uur in de grote zaal van de Doelen in Rotterdam. Tickets kosten 20 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website van de Doelen.

In Suriname klinken op elke hoek van de straat klassieke, Surinaamse ritmes. Het land ademt de liefde voor muziek en de authentieke Surinaamse stijl vindt met haar exotische charmes ook in Nederland gretig aftrek. Omdat er zo weinig van de Surinaamse muziekgeschiedenis bewaard is gebleven bracht platenmaatschappij Top Notch in 2013 het album ‘Sranan Gowtu Vol. 1’ uit. Een verzamelalbum met liedjes die een afspiegeling vormen van de Surinaamse muziek door de jaren heen.

Na de succesvolle verzamelaar ‘Sranan Gowtu Vol.1’ (2013) verschenen en er ook ‘Greatest Hits’-albums van vele Surinaamse legendes waaronder Max Nijman, Lieve Hugo, Trafassi en Papa Touwtjie. Tijdens dit evenement worden er 2 nieuwe ‘Greatest Hits’-albums aan dit rijtje toegevoegd: ‘Boeke en Andere Poku’s’ van Aptijt & ‘Soldiers Prayer en Andere Poku’s’ van Oscar Harris. Aptijt is een band die precies aansluit op kaseko zoals die al jaren de dansvloeren teistert. Tegelijkertijd geeft de formatie een nieuwe impuls aan een geliefde muziektraditie. Al ruim een halve eeuw staat crooner, entertainer en ‘mister Soul’ Oscar Harris op het podium. Hij trad op met een keur van grote, internationale sterren, veroverde verschillende werelddelen met zijn songs en maakte een onvoorstelbare hoeveelheid singles, LP’s en cd’s.

Kortom: een avond die je moét meemaken. Koop tickets snel via deze link. Volledige line-up: Edgar Burgos & Trafassi, Aptijt, Ramon ‘Lappie’ van Laparra (Master Blaster), Robby Krolis (Carribean Combo), Frans Abori (Fransje Meets Cosje / Master Blaster), Roy Perotie (Master Sound), Louis Windzak (The Falling Stones), Eddy Assan, Patrick Tevreden (Sukru Sani / Lobi Firi), Oscar Harris & Brandwerk.

Alle cd’s uit de Sranan Gowtu serie zijn overal verkrijgbaar:

Max Woiski Sr
Max Woiski Jr
Kid Dynamite
Papa Touwtjie
Max Nijman
Trafassi
Lieve Hugo
Sranan Gowtu Vol. 1