Tourist LeMC brengt nieuwe single 'Spiegel' uit

Tourist LeMC brengt nieuwe single 'Spiegel' uit

Tijdens Pukkelpop 2018 kondigde Tourist LeMC al aan dat zijn nieuwe album ‘We Begrijpen Mekaar’ op 8 november verschijnt. De eerste single van het album ‘Spiegel’ met Raymond van het Groenewoud is nu uit.

2016, dat was voor velen het jaar van Johannes Faes, beter bekend als de Belgische folkzanger Tourist LeMC. Hij brak door met zijn single ‘Koning Liefde’ en volgde met de singles ‘Troubadours’, ‘En Route’ en zijn grootste hit ‘Horizon’. Het succes ging door en hij ontving in België een platina plaat voor zijn album En Route, een gouden plaat voor zijn debuutalbum Antwerps Testament en een platina award voor zijn single ‘Horizon’.

Tourist LeMC speelde op talrijke Belgische festivals, waaronder Pukkelpop, Rock Werchter en Lokerse Feesten. In Nederland verkocht hij zijn clubtour uit en stond met liveband op diverse festivals (o.a. Lowlands, Oerol, ITGWO & Paaspop). Als ultieme hoogtepunt stond de Antwerpse troubadour in eigen stad voor het eerst in een uitverkochte Lotto Arena.

Op 18 januari keert Tourist terug naar het stadion voor een nieuwe show. Tickets zijn nu verkrijgbaar. De nieuwe single ‘Spiegel’ is nu te beluisteren via diverse streamingdiensten:


Het album We Begrijpen Mekaar is vanaf nu digitaal te pre-orderen via iTunes en fysiek via Bol.com & Plato.