Tweede album Tourist LeMC 'En Route' op 20 maart

Tweede album Tourist LeMC 'En Route' op 20 maart

Na singles 'Bilan' en 'Deze Nacht' verschijnt nu ook 'Koning Liefde', de laatste voorloper van de tweede plaat van Tourist LeMC. Het album 'En Route' zal vanaf 20 maart verkrijgbaar zijn en bevat samenwerkingen met o.a. Flip Kowlier en Bart Peeters.

Tourist LeMC, of Johannes Faes, bracht in 2013 de heruitgave van zijn debuutalbum, 'Antwerps Testament', uit bij Top Notch. Op dit album trad Tourist naar voren als rapper, volksartiest & verhalen verteller die de sociale tradities van rap & folk verbindt met huidige themas. In zijn teksten functioneert thuishaven Antwerpen vaak als microcosmos voor problemen van overal & alledag. De bekendste singles van het album waren 'Liefde, Liefde', 'Mijn Stad', & 'Visa Paspor' ft. Typhoon.

//www.youtube.com/embed/XuyN4XzqSIA

Het sociale engagement van 'Antwerps Testament' wordt doorgetrokken op het nieuwe album, maar nu geeft Tourist zich ook meer als persoon te kennen. Op 'En Route' bevindt hij zich op een kruispunt. Aan de ene kant blikt hij terug op zichzelf en het pad dat hij heeft afgelegd, als mens en als artiest, en is het een (soms harde) evaluatie. Maar het is ook een manifest, met de blik stevig vooruit, waarin Tourist te kennen geeft dat hij nog maar pas begonnen is.

'En Route' ligt vanaf 20 maart in de Nederlandse en vanaf 23 maart in de Belgische winkels. Je kan de plaat alvast pre-orderen via Bol.com of op iTunes. De video bij 'Koning Liefde' is vanaf nu hier te zien.

Tracklist:

 1. En Route
 2. Bilan
 3. Verhalen van de Wijk
 4. De Troubadours ft. Flip Kowlier
 5. Miljonaire
 6. Adieu ft. Fit
 7. Koning Liefde
 8. Tot Hiertoe Alles Goe
 9. Meester Kunstenaar ft. Bart Peeters
 10. Chanter
 11. Horizon ft. Wally
 12. Deze Nacht