Typhoon wint twee Edisons voor Lobi Da Basi

Typhoon wint twee Edisons voor Lobi Da Basi

Typhoon is met twee Edison Awards de grote winnaar van de Edisons 2015. In de Harbour Club in Amsterdam kreeg de rapper de beeldjes in de categorieën Beste Album - voor Lobi Da Basi - en Beste Hiphop. Kakhiel won Beste Video voor 'Stem'.JAAAAAAA BESTE ALBUM VAN 2015 GAAT NAAR TYPHOOOOOOON #Edisons

A video posted by Top Notch (@topnotchnl) on

"Vanuit zijn vertrekpunt als verbaal begaafde rapper uit Zwolle is hij na een lange reis uitgekomen op Lobi da Basi. Het is een album, maar ook een collectieve inspanning, een totaalervaring, een gevoel, misschien wel een levensinstelling", schreef de jury onder voorzitterschap van Leon Verdonschot.

"De Edison is uiteraard voor Typhoon, maar Lobi da Basi is duidelijk ook het werk van een collectief dat mag meedelen in het succes. De muzikale familie De Randamie, hiphopstad Zwolle, het Buiten Westen-collectief en alle muzikanten die live en op de plaat meespelen - allen gaven Typhoon kleur en maakten hem groter. Heel Nederland plukt er inmiddels de vruchten van", staat in het jury-rapport. Bekijk hier het dankwoord van Ty.

//www.youtube.com/embed/FsJRXwh2P_k

Kakhiel won de Edison voor Beste Video. De prijs voor de clip van 'Stem' werd in ontvangst genomen door Marco Borsato en Gers Pardoel. De avond werd afgeloten met een killermedley van The Partysquad.

DAT IS DAT DING #Edisons

A video posted by Top Notch (@topnotchnl) on

Diverse foto's en video's van de avond op het Instagram account van Top Notch.

Vóór de awardshow waren genomineerden Ronnie Flex en Broederliefde te gast bij DWDD. Bekijk de minuut 'Labanta' hieronder: