Idaly releaset nieuwe nummer i.s.m. VeiligheidNL om gebruik juiste koptelefoon/oortjes te stimuleren

Idaly releaset nieuwe nummer i.s.m. VeiligheidNL om gebruik juiste koptelefoon/oortjes te stimuleren

Vandaag verschijnt Idaly’s nieuwe track ‘On The Road’ (prod. Reverse & Andy Ricardo) van zijn aankomende album. De bijbehorende videoclip is onderdeel van de campagne ‘Knoop dit goed in je oren’, een initiatief van VeiligheidNL om ouders en kinderen bewuster te maken van gehoorschade.

Idaly: “Gehoorschade is een probleem dat veel voorkomt in de muziekwereld. En als artiest wil je natuurlijk dat je fans zo goed én lang mogelijk van je muziek kunnen genieten. Ook ik stond toen ik jong was niet stil bij de risico’s. Het volume ging altijd maximaal, niet beseffende dat je er vervolgens je hele leven last van kunt blijven houden. Ik denk daarom dat het goed is dat je op jonge leeftijd weet waar gehoorschade door kan ontstaan. Ik hoop dat ik met mijn bijdrage aan deze campagne mijn steentje kan bijdragen en jonge kids kan motiveren safe naar muziek te luisteren.”

Saskia Kloet, programmamanager Gezond Gehoor van VeiligheidNL licht toe: “Samen met artiest Idaly hebben we een videoclip ontwikkeld waarmee we laten horen wat er gebeurt als je geen goede koptelefoon of oortjes gebruikt. Je hoort dan alle geluiden uit je omgeving door de muziek heen. Dit wil je niet, dus zet je het volume harder om de geluiden te overstemmen, met alle negatieve gevolgen van dien. Om gehoorschade te voorkomen, is het gebruik van een goede koptelefoon of goede oortjes belangrijk, bijvoorbeeld met noise-cancelling of een koptelefoon over de oren, zodat het volume niet hard hoeft. Wij hebben als doel ouders en kinderen bewuster om te laten gaan met het luisteren naar muziek, gamen en kijken van YouTube filmpjes. Spreek samen met je kind af dat het volume niet harder dan tweederde van de volumebalk mag of zet de volumebegrenzer aan. De slogan van de campagne is: “Goed geluid is geen hard geluid. Knoop dit goed in je oren en gebruik thuis een goede koptelefoon of oortjes”.

De door Youp Wehnes geregisseerde video geeft goed weer wat het verschil is tussen goede en slechte oortjes of koptelefoons. De clip is nu te zien via https://Idaly.lnk.to/LuisterenNaaarIdaly

Stream Idaly – On The Road (prod. Reverse & Andy Ricardo): http://Idaly.lnk.to/OnTheRoad