Lil Kleine op tour

Lil Kleine op tour

Lil Kleine, één van de meest succesvolle en ook besproken artiesten van 2015 door ondermeer zijn hit Drank & Drugs met Ronnie Flex, begint op 13 februari aan een TOPDOWN tour langs de grote poppodia van Nederland. De muzikale rebel belooft een drie uur durende show waarin uiteraard al zijn grote hits aan bod komen, zoals uiteraard Drank & Drugs. Ronnie Flex reist dan ook mee als support act. In enkele steden zijn daarnaast ook surprise acts te verwachten. De tournee begint in P60 in Amstelveen en eindigt op 2 april op het poppodium 013 in Tilburg. Tussendoor is hij te zien in ondermeer Tivoli Vredenburg in Utrecht (4 maart), Paard van Troje in Den Haag (11 maart) en Paradiso Amsterdam (18 maart).

Lil Kleine kijkt terug op een overdonderend 2015. Drank & Drugs beheerste niet alleen in de Top 40 het gesprek van de dag. Mede door de controversiële clip werd het nummer ook in de Verenigde Staten opgemerkt. In de eerste zeven weken na de lancering werd de clip van Drank & Drugs maar liefst 10 miljoen keer bekeken, terwijl de teller nu op het dubbele aantal staat. Hij was Neerlands op één na beste gestreamde artiest op Spotify en stond op festivals als Lowlands, Appelsap en Solar. Lil Kleine groeide uit tot een regelrecht jeugdidool. Hij staat te trappelen om op tournee te gaan: “Voor mij is de Topdown Tour een prachtige manier om het succes van de afgelopen tijd met mijn fans te vieren. Ik heb in 2015 zo’n 300 optredens verzorgd, maar met Topdown gaan we een stap verder. We trekken alles uit de kast voor een drie uur durende sicke show, die helemaal te gek wordt. En ik kom niet alleen want ik neem DJ’s, special guests en natuurlijk ook Ronnie mee!.”

De loopbaan van Lil Kleine bestrijkt meer dan alleen het jaar 2015. Hij heeft al een reeks gouden en platina albums weten te verzamelen. Investeren in de liefde, Hoog/Laag en het album New Wave verdienden goud, No Go Zone en Zeg dat niet kregen platina en Drank & Drugs bereikte zelfs de triple platina status. Hij behaalde ook al een topnotering met zijn versie van Ik voel me zo verdomd alleen… die hij voor het programma Ali B op volle toeren maakte. Begin 2016 ziet een nieuw album van Lil Kleine het levenslicht.

De poppodia gaan op de dag van de optredens om 19.30 uur open. Kaarten zijn € 13,50 en vanaf nu te verkrijgen via www.lilkleine.nl.

TOPDOWN Tour, data en locaties op een rij:

13 feb P60 - Amstelveen

19 feb Mezz - Breda

20 feb Atak - Enschede

26 feb P3 - Purmerend

27 feb Lichtfabriek - Haarlem 

4 maart Tivoli Vredenburg - Utrecht

11 Maart Paard van Troje - Den Haag

18 maart Paradiso - Amsterdam 

19 maart Gebr. de Nobel - Leiden

25 maart Luxor Live - Arnhem

26 maart Neushoorn - Leeuwarden

1 april Music Club - Kampen

8 april 013 - Tilburg